×

Zondagsmarkt van 2 april krijgt bezoek van Catman en zijn katmobiel

Gepost op dinsdag 28 maart 2023

Joris, de catman bij dierenrechtenorganisatie GAIA, is al sinds 2019 op de baan met Oscar, de grote kat bovenop de GAIA-katmobiel, om aandacht te vragen voor de zwerfkattenproblematiek.

Tijdens hun campagnes stellen Joris en Oscar vaak vast dat niet iedereen op de hoogte is van de verplichte kattensterilisatie en dat mensen nog met vragen zitten, ook over katten en kittens in het algemeen.

Op 2 april geven Joris en de vrijwilligers van de Herentalse Zwerfpoezen aan hun kraampje op de zondagmarkt, graag uitleg over de sterilisatieplicht, over wat TNR nu precies is, en hoe je een melding maakt van een zwerfkat. Voor hun jonge fans brengen ze leerrijke spelletjes mee over katjes en kittens.

Samen met Oscar hopen de vrijwilligers van de Herentalse Zwerfpoezen dat mensen gaan inzien dat kiezen voor sterilisatie van hun katje, eigenlijk hun burgerplicht is. En bovendien ook gunstig voor de kat zelf. Dankzij de bijna pijnloze ingreep bij de dierenarts wordt een kat immers rustiger, aanhankelijker, en leeft ze gemiddeld langer. Een echte dierenvriend die zijn kat graag ziet, laat zijn kat dus steriliseren!

Op zondag 2 april start trouwens ook de inzamelactie van kattenvoer voor de vele zwerfkatjes in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Kattenvoer doneren kan op 2 april op de zondagmarkt, bij het kraampje van de Herentalse Zwerfpoezen, net naast de katmobiel Oscar en heel de maand april kan je ook kattenvoer, in gesloten verpakking, droppen in de donatieboxen in het Administratief Centrum, in de Bib en in het dorpshuis van Morkhoven.