×

Zingen voor de 'Dag van de Zorg'

Gepost op dinsdag 16 maart 2021
Van maandag 15 tot en met 21 maart is het Week van de Zorg, met Dag van de Zorg op zondag 21 maart. Ook dit jaar zijn er geen opendeurdagen in zorginstellingen, maar er is wel een alternatief programma voorzien om het werken in de zorg onder de aandacht te brengen.
 
Zorginstellingen zingen “Ik hou van u”
 
Het centrale thema van de Dag van de Zorg 2021 is het nummer ‘Ik hou van u’ van Noordkaap. Met de campagne brengen zorginstellingen een ode aan iedereen die zorgt. Zowel de professionele
zorgverlener als de vrijwilligers en de mantelzorgers krijgen alle aandacht die ze verdienen.
 
Zorgorganisaties werden gevraagd om massaal in hun eigen bubbel het nummer “ik hou van u” uit volle borst te zingen als verbinder tussen medewerkers en vrijwilligers maar even goed met patiënten, bewoners en cliënten. Het lied moet zo de hype worden van het voorjaar 2021 net zoals de Jerusalema-danschallenge van vorig jaar.
 
AZ Herentals heeft – net als vele andere zorginstellingen – deelgenomen aan deze zangchallenge. Het resultaat kunt u bewonderen op www.dagvandezorg.be/zing-mee
 
Beiaard speelt “Ik hou van u”
 
Op de Dag van de Zorg (zondag 21 maart 2021) worden om 12 uur alle registers coronaproof opengezet met een concert van de Vlaamse beiaardiers die in alle steden op hetzelfde moment “Ik hou van u” spelen. Doe mee en kom samen met uw buren op straat het nummer van Noordkaap zingen!