×

Wintersfeer in onze stad en deeldorpen

Gepost op dinsdag 21 november 2023

Het is weer tijd om schaamteloos uw kersttruien uit de kast te halen! Net als vorig jaar is Winterlicht de overkoepelende naam voor de eindejaarsactiviteiten die in december en begin januari plaatsvinden in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Het programma van Winterlicht is zeer uitgebreid en omvat kerstmarkten, een lichtjeswandeling, koopweekends en kerstwandelingen.

Koopweekends

De gezelligste periode van ‘t jaar is in zicht. En dat betekent ook: fonkelende shoppingdagen met koopweekends op zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 december. De ideale momenten voor uw cadeautjesjacht en om uw nieuwe feestoutfit te scoren! Behalve van het winkelen kunt u er genieten van leuke animaties en vuuracts. Tijdens de hele maand december loopt er ook een stempelkaartwedstrijd. Bij elke winkelaankoop in december verdient u een stempel. Hebt u een volle stempelkaart? Dan maakt u kans op een cadeaubon van 50 euro van Handelshart. In totaal deelt Handelshart Herentals 1.500 euro uit aan cadeaubonnen. Benieuwd naar de volledige planning? Neem dan een kijkje op www.handelshart.be.

Kerstmarkt

Op 17 december bent u van 14 tot 21 uur welkom op de Grote Markt voor de kerstmarkt. Geniet van een hapje, drankje en muziek of koop hier uw kerstcadeaus. Er zijn springkastelen en andere kinderanimatie aanwezig in zaal ’t Hof. Het volledige programma ontdekt u op www.winterlicht.be.

Lichtjeswandeling

Tijdens de kerstvakantie, van 22 december tot 7 januari, kunt u dagelijks van 18 tot 22 uur genieten van een verlichte wandeling van 5 kilometer door Morkhoven, met lichtinstallaties van de Noorderwijkse kunstenaar Peter Snijder. U vindt het parcours en info op www.winterlicht.be.

Kerstwandelingen

Op 26 december staan de jaarlijkse kerstwandelingen in samenwerking met Toerisme Herentals vzw op de agenda. Tijdens deze begeleide wandelingen door het centrum van onze stad geniet u op vier stopplaatsen van muziek of andere acts bij een drankje of soep. De wandelingen starten elk half uur tussen 17 en 19 uur aan de foyer van cc ‘t Schaliken en duren zo’n 2,5 uur. U moet er wel voor inschrijven: dat kan vanaf 1 december bij de dienst cultuur en toerisme of op www.winterlicht.be. De wandeling is toegankelijk voor rolwagens, zij het met een kleine omweg. Vergeet geen aangepaste kleding, schoeisel en een zaklamp.