×

Welkom op de kerstmarkt!

Gepost op dinsdag 5 december 2023

De Herentalse kerstmarkt vindt dit jaar plaats op zondag 17 december van 14 tot 21 uur. Iedereen is welkom op de noordkant van de Grote Markt. U vindt er kraampjes van verenigingen, handelaars en particulieren. Aan zaal ’t Hof staan springkastelen en op de Grote Markt zelf vindt u een grimeur, een goochelaar en een ballonplooier. Verder zijn er optredens van het Hertalse Zeemanskoor en komt een DJ winterse plaatjes draaien. De kerststal op de Grote Markt staat van 7 december tot 7 januari, net zoals de kerststallen in Noorderwijk en Morkhoven.

Vorig jaar vond de kerstmarkt plaats in het Stadspark. Deze editie was een groot succes, maar het Stadspark bleek toch net iets te klein. Daarom verhuist de kerstmarkt dit jaar terug naar de Grote Markt.

Verkeerssituatie

Om de kerstmarkt veilig te laten verlopen geldt de volgende verkeersregeling:

  • Van 16 december om 9 uur tot en met 18 december: parkeerverbod noordkant Grote Markt
  • Op 17 december van 11 tot 23 uur: parkeerverbod parking Stadspark, uitgezonderd voor standhouders.
  • Op 17 december van 9 tot 23 uur: Hofkwartier doodlopend, van Belgiëlaan tot aan Grote Markt
  • Op 17 december 2023 van 9 tot 23 uur: geen verkeer toegelaten op noordkant Grote Markt
  • Op 17 december 2023 van 13 tot 21 uur: geen verkeer toegelaten in Zandstraat, van Collegestraat tot Grote Markt

Om de kerststal veilig te kunnen plaatsen geldt er van 7 december 2023 tot 7 januari 2024 een parkeerverbod voor de eerste rij parkeerplaatsen op de noordkant van de Grote Markt.

De kerstmarkt is een activiteit van Winterlicht. Andere Winterlichtactiviteiten zijn de shoppingdagen van Handelshart, de geschenkenbeurs van Oxfam, de kerstmarkt en de kerstkeet in Noorderwijk, de lichtjeswandelingen in Morkhoven en het nieuwjaarszingen.