×

Vier onze Keizer!

Gepost op dinsdag 21 november 2023

Op woensdag 20 december wordt Rik Van Looy 90 jaar. Daarom zetten we die dag onze Keizer van Herentals extra in de bloemetjes met een volksfeest en expo’s.

Volksfeest en expo’s

Wielerfans houden het beste 20 december vrij. Tussen 17 en 18 uur wordt er ter ere van de verjaardag van Rik Van Looy een volksfeest gehouden in Moktamee (Bovenrij 30). De stad zorgt voor een traktatie. Wielercafé Welkom is van de partij met het mobiele Café Welkom On Wheels. In de exporuimte van Moktamee opent die dag bovendien de expo rond 90 jaar Rik Van Looy. Deze expo kunt u tot 6 januari bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 14 en 17 uur.

Er loopt ook een tweede expo voor wielerfans in cc ‘t Schaliken. Zo kunt u van 21 december tot 5 januari alle portretten bekijken die Anneke Kestelijn nam van binnen- en buitenlandse winnaars van de Ronde van Vlaanderen. De expo is open iedere werkdag van 13.30 tot 16 uur en tijdens activiteiten van het cultuurcentrum, behalve op feest- en sluitingsdagen. Hier vindt u alle praktische informatie.

Neem een selfie

Onze Keizer won maar liefst 474 wedstrijden. Maar helaas heeft hij nog maar weinig trofeeën in eigen bezit. Bij zijn afscheidsfeest in Bobbejaanland schonk hij zijn trofeeën weg aan de aanwezige fans.

Was u er destijds bij en hebt u een trofee van onze Keizer in uw bezit? Neem er dan een selfie mee en post die op Facebook of Instagram met de hashtag #90jaarrikvanlooy. Ook kunt u er in de begeleidende tekst bij vermelden over welke trofee het precies gaat.

Op zijn verjaardag krijgt Rik een compilatie van alle foto’s – en dus zijn trofeeën – te zien.