×

Test BE-Alert op 5 oktober

Gepost op dinsdag 3 oktober 2023

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom beschikt Herentals over BE-Alert, een systeem dat u informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 5 oktober zullen we dit systeem testen.

Op 5 oktober kan u een bericht ontvangen van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 0477-77 77 55 en/of een e-mail van het mailadres no-reply@be-alert.be.

In het bericht zal deze tekst staan: BE-Alert stad Herentals - Dit is een alarmeringstest, geen reactie vereist.

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de interne alarmeringsprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven, biedt deze test bovendien een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we u kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan u op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, zoals ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Om een testbericht te ontvangen moet u zich registreren. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf vandaag nog in en test mee op donderdag 5 oktober!

Het is belangrijk dat u uw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. U kan uw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Bovendien kan u tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast uw thuisadres zeker ook uw werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doet u in slechts enkele stappen:

• Surf naar www.be-alert.be

• Meldt u aan met uw e-mailadres en het paswoord dat u koos bij uw registratie

• Kijk uw gegevens na en pas deze indien nodig aan

• Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’