×

Tentoonstelling en film over Anne Frank

Gepost op dinsdag 20 september 2022

Vanaf 24 september loopt tijdens drie weekends de tentoonstelling “Laat me mezelf zijn - Het levensverhaal van Anne Frank” in Moktamee, Bovenrij 30. Met deze reizende tentoonstelling wil de Anne Frank Stichting jongeren informeren over Anne Frank en de Holocaust. Ook wil ze hen uitdagen na te denken over onderwerpen als identiteit, vooroordelen en discriminatie.

Schepen Jan Michielsen opent de tentoonstelling officieel op zaterdag 24 september, om 14 uur, in aanwezigheid van gastspreker Regina Sluszny. Als kind heeft zij ondergedoken gezeten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze is momenteel voorzitter van het forum van de Joodse organisaties in België en vicevoorzitter van de ‘organisatie van het ondergedoken kind’.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op zaterdag en zondag, van 14 tot 17 uur. Groepen tot 25 personen kunnen op een weekdag een gegidste rondleiding van anderhalf uur boeken voor 60 euro.

De Holocaust komt ook aan bod in de animatiefilm “Waar is Anne Frank?”. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière en werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm. De film is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. De film is gratis te zien op een groot tv-scherm in Moktamee, op zondag 2 oktober, om 14 uur. De plaatsen zijn beperkt, reserveer daarom tijdig uw plaatsen via cultuurcentrum@herentals.be.