×

Stad zoekt 36 opvangplaatsen na verplichte sluiting kinderopvang Boekidoe

Gepost op dinsdag 21 november 2023

Kinderopvang Boekidoe vzw kreeg onlangs de melding van het Vlaamse Agentschap Opgroeien dat zij hun nieuwe vestiging in Noorderwijk niet mogen openen. Ook de betrokken ouders en het stadsbestuur ontvingen een bericht. Boekidoe verhuisde ongeveer twee maanden geleden van Herentals naar Noorderwijk. Boekidoe is echter op de nieuwe locatie nog niet open geweest. Ondertussen deed Agentschap Opgroeien een onderzoek naar Boekidoe, waaruit blijkt dat de vzw niet in orde is met een aantal belangrijke documenten. De vergunning van Boekidoe werd daarom ingetrokken en de kinderopvang moet verplicht sluiten.

Het gaat om 36 inkomensgerelateerde opvangplaatsen in onze stad. Voor het stadsbestuur is het belangrijk dat deze opvangplaatsen in Herentals blijven. Het stadsbestuur vraagt daarom aan de bestaande kinderopvanginitiatieven of deze 36 plaatsen op korte termijn bij hen kunnen ingevuld worden. Die tijdelijke opvang mag drie maanden duren, met een eenmalige verlenging van nog eens drie maanden. Daarom heeft de stad ook de procedure voor vervangcapaciteit opgestart bij de Vlaamse overheid. Hiermee wil de stad de 36 inkomensgerelateerde opvangplaatsen in Herentals houden en verdelen onder andere kinderopvanginitiatieven. Dat is een oplossing voor langere termijn, en betekent ook een mogelijkheid voor de huidige kinderopvanglocaties om hun werking uit te breiden.

Als uw kind werd opgevangen in Boekidoe, en u vond ondertussen nog geen nieuwe opvang, dan kunt u contact opnemen met het lokaal loket kinderopvang, huis.van.het.kind@regioneteland.be, gsm 0491-35 79 96.