×

Stad neemt maatregelen om energiefactuur onder controle te houden

Gepost op maandag 14 november 2022

Het stadsbestuur van Herentals neemt een aantal energiebesparende maatregelen om de huidige energiecrisis tegen te gaan.

De temperatuur in alle gebouwen van de stad gaat overdag maximaal op 19°C. Er is een uitzondering voor het woonzorgcentrum Sint-Anna.

De temperatuur van de zwembaden van het Netepark wordt met 1°C verlaagd. Deze daling gebeurt geleidelijk zodat het verschil voor de bezoekers minder merkbaar is. Ook de temperatuur van de lucht in het Netepark daalt met 1°C. Dit is nodig om mistvorming en het koudegevoel tegen te gaan. De douches van het Netepark worden op 35°C gezet.

De stad start een campagne bij het personeel om computers, schermen en andere toestellen uit te zetten als ze niet gebruikt worden. Ook doet de stad een controle op onnodige elektrische verwarmingen, ijskasten of lege ruimtes die toch verwarmd zouden zijn.

In lopende projecten besteedt de stad al de nodige aandacht aan energie. Waar mogelijk vervangt de stad zoveel mogelijk alle lichten door LED-lampen. Ook installeert de stad zoveel mogelijk thermostatische kranen en zonnepanelen. De kunstencampus wordt Bijna EnergieNeutraal (BEN) gebouwd. De stad voert ook verder haar energie- en klimaatactieplan voor 2030 uit. Ook toekomstige projecten zullen met dezelfde aandacht voor energieverbruik bekeken worden.