×

Ruimte voor nieuwe concessies op begraafplaats Herentals

Gepost op donderdag 4 april 2024

De gemeenteraad heeft in haar meerjarenplanning de opmaak van een masterplan voor de begraafplaatsen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven goedgekeurd. Dat masterplan beoogt de ontwikkeling van een kwaliteitsvolle toekomstvisie voor de herinrichting, het beheer en het gebruik van de begraafplaatsen en wil die door de jaren heen laten evolueren naar groene parkbegraafplaatsen.

Zo zullen er in de nabije toekomst weer concessies mogelijk zijn. Om daar plaats voor te maken, heeft het stadsbestuur een gespecialiseerde firma aangesteld om de stoffelijke resten in de oude concessiegraven op de begraafplaats van Herentals een nieuwe laatste rustplaats te geven op een andere plek op de begraafplaats. Het gaat hierbij om graven waarvan de concessie door de nabestaanden is opgezegd. De grafzerken zelf werden overigens in de loop van de jaren al verwijderd.

Aannemer AAG Nijs uit Dessel voert vanaf maandag 8 april de ontknekeling van de oude concessiegraven op de begraafplaats in Herentals uit met de grootst mogelijke discretie en omzichtigheid. De werken duren ongeveer 7 werkdagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de werkuren van de aannemer zal de begraafplaats gesloten zijn voor bezoekers. Begrafenissen gaan wel altijd door. De aannemer stopt dan met zijn werkzaamheden tot na de begrafenis.

Update 16 april 2024

De ontknekeling op de begraafplaats in Herentals duurt tot vrijdag 19 april 2024.