×

Rap op Stap: laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor beperkte budgetten

Gepost op dinsdag 6 december 2022

Vanaf januari kan iedereen die recht heeft op een UiTPAS met kansentarief terecht in één van de Rap op Stap-kantoren van Neteland. Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. U kan er terecht voor tickets voor daguitstappen, evenementen, sportactiviteiten, culturele activiteiten en vakanties. Rap op Stap Neteland is een samenwerking tussen de vijf lokale besturen van Neteland en vzw’s De Dorpel en De Fakkel.

In Herentals kunt u vanaf januari voor dit aanbod terecht bij vzw De Dorpel/De Fakkel op woensdag- en vrijdagnamiddag van 13.30 uur tot 16 uur. Ook aan de balie van de dienst cultuur en toerisme kunt u vanaf dan terecht voor tickets binnen het aanbod van Rap op Stap. Het loket is open van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Op zaterdag is het loket geopend van 10 tot 14 uur.
Tot slot kunnen klanten van de sociale dienst ook tijdens de afspraak met hun maatschappelijk werker tickets voor het aanbod Rap op Stap kopen.

Wie meer info of ondersteuning wil bij het kiezen van of de voorbereiding van een uitstap, kan terecht bij De Dorpel en De Fakkel, zijn/haar maatschappelijk werker van de sociale dienst, in lokaal dienstencentrum Convent2 en in ontmoetingsruimte De Cirkel. In het dienstencentrum en De Cirkel worden geen tickets geboekt.