×

Racisme raakt

Gepost op dinsdag 5 maart 2024

Ook de Kempen wordt steeds vaker opgeschrikt door racistische incidenten. Discriminatie op basis van ras of kleur is helaas een groeiend probleem. Avansa Kempen organiseert daarom samen met het stadsbestuur dialoogtafels over racisme. Aan een dialoogtafel gaan 8 tot 10 mensen onder leiding van een moderator met elkaar in gesprek over een thema. Door actief te luisteren naar anderen en open te staan voor een andere kijk, kom je gezamenlijk tot nieuwe inzichten.

Op zaterdag 23 maart (van 14 uur tot 16.30 uur) en op zondag 24 maart (van 10 uur tot 12.30 uur) delen nieuwe Herentalsenaren die zelf het slachtoffer zijn van racisme hun verhalen en geven u een inkijk in hoe zij dit ervaren. Kom luisteren naar hun verhalen, ervaar hoe zij hiermee geconfronteerd worden of ermee omgaan en grijp de kans om in gesprek te gaan. Ontdek waar u het verschil kan maken.

De dialoogtafels zijn gratis en vinden plaats in het stadsarchief op de Kunstencampus (Molenvest 19). Muziek en woord, een drankje en een knabbeltje helpen het ijs te breken en zorgen wellicht voor een unieke ervaring. Schrijf wel vooraf in, online via de link onder dit bericht, met een mailtje naar tine.delaet@avansa.be of via Whatsapp naar Tine: 0489-05 23 92.