×

Overweg Vossenberg vanaf vrijdagavond ook afgesloten voor fietsers en voetgangers

Gepost op donderdag 8 juni 2023

Vanaf vrijdag 9 juni, om 18 uur, is de overweg Vossenberg afgesloten voor alle verkeer. Dan starten de effectieve tunnel- en wegenwerken. Verwacht wordt dat de overweg in de zomer van 2024 weer open gaat.

Vanaf vrijdag 9 juni volgen dus ook fietsers en voetgangers de omleiding via de Ekelstraat, de parallelweg van de Lierseweg en de Markgravenstraat. Gemotoriseerd verkeer rijdt al om via Ekelstraat en Lierseweg.

Infrabel vervangt overal zoveel mogelijk de gelijkgrondse spoorkruisingen door tunnels en bruggen. Dat zorgt voor meer verkeersveiligheid en tegelijk ook voor veiliger en vlotter treinverkeer. Het verhogen van de spoorwegbrug over het Albertkanaal biedt Infrabel de gelegenheid om ook de spooroverweg van Vossenberg te vervangen door een tunnel onder het spoor voor voetgangers, fietsers en auto’s met een maximale hoogte van 3 meter.

Vanaf de zomer van 2024 kunnen voetgangers, fietsers en automobilisten door de nieuwe tunnel rijden. Voor wegverkeer is er geen aansluiting meer tussen Koeterstraat en Vossenberg. Wel komt er een nieuw parkeerterrein langs de tunnel Vossenberg die verbonden zal zijn met de Koeterstraat. Ook komt er een nieuwe voetweg tussen Vossenberg en het parkeerterrein van het station. 

Tunnel Vossenberg- fase 2