×

Openbaar onderzoek over omgevingsvergunning voor versterking hoogspanningslijn

Gepost op dinsdag 27 oktober 2020
Op vrijdag 30 oktober start er een nieuw openbaar onderzoek over de omgevingsvergunningsaanvraag (OMV_2020043074) in het kader van het project Massenhoven-Van Eyck. Dit gebeurt na een aanvulling op het dossier. De doelstellingen en dimensie van het project worden niet gewijzigd.
 
Elia plant met het project Massenhoven-Van Eyck een versterking van de hoogspanningslijn in de provincies Antwerpen en Limburg. Dit is nodig om de toename van elektriciteitsstromen beter te organiseren en meer elektriciteit uit te wisselen met Nederland. De bestaande bovengrondse luchtlijn tussen hoogspanningsstation Massenhoven (in Zandhoven) en Van Eyck (in Kinrooi) wordt in twee fasen voorzien van een nieuw type elektriciteitsdraden die meer stroom kunnen vervoeren.
 
Op de website van Elia kunt u de laatste informatie raadplegen. U kunt ook een afspraak maken om het dossier in te kijken bij het stadsloket.
 
Een nieuw openbaar onderzoek betekent dat u opnieuw de mogelijkheid hebt om uw bezorgdheden en opmerkingen kenbaar te maken. Dit kan van 30 oktober tot 28 november via het omgevingsloket, of per brief aan het college van burgemeester en schepenen (Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals).