×

Ontdek de struinnatuur tijdens eerste Herfst- en Winterwandeling

Gepost op dinsdag 19 september 2023

Net zoals de voorbije jaren verzamelen fervente en occasionele wandelaars vanaf 1 oktober elke zondag voor de jaarlijkse Herfst- en Winterwandelingen onder begeleiding van een gids. De wandelingen starten om 14 uur en duren zo’n twee uur. Er is wekelijks keuze uit een tragere wandeling, geschikt voor families met kinderen of mensen die het graag rustiger aan doen en een wandeling aan een normaal tempo voor de ferventere stappers.

Het startschot weerklinkt op 1 oktober aan de Toeristentoren en is meteen een speciale editie. De wandeling gaat immers voor het eerst door nieuwe delen struinnatuur: vrij wandelen, buiten de paden, dwars door bossen en natuurgebieden.

De heuvelrug zit ook boordevol oude verhalen en goed bewaarde sporen uit het verleden. Tijdens de tragere wandeling verkent u onder leiding van een Herentalse landschapsgids de struinnatuur en staat u letterlijk en figuurlijk stil bij de geschiedenis en het ontstaan van enkele bijzondere plekken. Na de wandeling hebben begrippen als paraboolduin, Papenkelders of Grote Springberg geen geheimen meer voor u!

Na de wandeling biedt het stadsbestuur elke wandelaar een drankje aan.