×

Nog een maand om uw verwarmingspremie van 100 euro aan te vragen

Gepost op dinsdag 20 september 2022

Om de gevolgen van de stijging van de energieprijzen op het huishoudbudget in te perken heeft de federale regering beslist een verwarmingspremie van 100 euro netto toe te kennen aan houders van een residentieel contract voor elektriciteit. Dat contract moet dus betrekking hebben op uw woonplaats en de elektriciteit moet bestemd zijn voor eigen gebruik en niet voor commerciële of beroepsdoeleinden.

Normaal gezien werd de federale verwarmingspremie van 100 euro automatisch door uw elektriciteitsleverancier toegekend op een voorschotfactuur of rekeninguittreksel of op uw bankrekening. Twijfelt u of u de federale verwarmingspremie van 100 euro heeft gekregen, controleer dan de elektriciteitsfacturen die u tussen 15 april en 31 juli 2022 hebt ontvangen.

U heeft geen recht op de verwarmingspremie voor een elektriciteitscontract met betrekking tot uw tweede verblijfplaats, als u een occasionele klant bent of als u een tijdelijke aansluiting heeft, als u als residentiële klant verhuist zonder uw elektriciteitscontract op te zeggen en als uw opvolger of nieuwe huurder geen elektriciteitscontract afsluit voor dat adres of als er geen nieuwe opvolger of nieuwe huurder is of als u in een woongelegenheid verblijft, waar de inwoners verblijfkosten betalen of waarvoor werkingstoelagen worden toegekend (bv. verzorgingstehuizen, bejaardentehuizen).

De snelste manier om de aanvraag in te vullen en de premie te ontvangen, is via een online aanvraag op verwarmingspremie.economie.fgov.be. Dat kan zowel door de persoon op wiens naam het elektriciteitscontract staat, als door de andere gezinsleden die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn.

Als u niet over een internetverbinding beschikt, kunt u het formulier aanvragen via een eenvoudig telefoontje naar het Contact Center van de FOD Economie: 0800 120 33. Op dit nummer kan u ook terecht voor meer inlichtingen. U krijgt ook hulp bij het invullen van de aanvraag bij de sociale dienst (Nederrij 133/B, tel. 014-24 66 66) en lokaal dienstencentrum Convent2 (Augustijnenlaan 26/1, tel. 014-28 20 00).