×

Maai Mei Niet

Gepost op dinsdag 25 april 2023

Ook dit jaar neemt Herentals deel aan de campagne ‘Maai Mei Niet’. Er zal dit jaar nog minder gemaaid worden dan vorig jaar. Ook buiten de meimaand wordt ons hele maaibeleid doorgaans extensiever. Zo dragen we ons steentje bij tot een hogere biodiversiteit.

Door minder te maaien, krijgen we meer bloemen en dus ook meer bestuivers in onze tuinen, zoals hommels, bijen en vlinders. Tegelijk zorgt minder maaien voor een betere waterinfiltratie bij droogte, wat onze groenpercelen beter wapent tegen de klimaatverandering. Gras is beter bestand tegen droogte wanneer het wat langer is en zal op die manier zijn groene kleur langer behouden.

Zo zijn onze groenperken klaar voor de Week van de Bij in juni. Om de insecten extra te helpen, plaatsen we dit jaar op slimme plaatsen enkele insectenhotels. Zo zorgen we voor lokale eet-en slaapgelegenheden in Herentals.

Wilt u de biodiversiteit ook een serieuze duw in de rug geven? Neem dan ook zelf deel aan ‘Maai Mei Niet’ en laat één maand het gras staan. Hoe klein of groot uw tuin ook is, alle beetjes helpen!