×

Inbraak in administratief centrum

Gepost op zondag 12 november 2023

Update maandag 13 november - 15.50 uur

Afgelopen weekend werd er ingebroken in het administratief centrum. De inbrekers forceerden een toegangsdeur en doorzochten de kantoren en loketten. Ze braken ook een fotoautomaat open. De inbrekers waren duidelijk op zoek naar geld. Dat hebben ze echter niet kunnen buitmaken. Het klein geld uit de automaat hebben ze op de gang rondgestrooid. Er zijn enkele kasten en lades van bureaus opengebroken, maar ook daar werd niets ontvreemd. De inbrekers hebben geprobeerd om de kluizen met identiteitsdocumenten open te breken, maar dat is niet gelukt. Er zijn geen gegevens gestolen, niet digitaal, niet fysiek.

De politie is een onderzoek begonnen. Hierdoor was het stadsloket deze ochtend en deze namiddag gesloten. Deze avond is, dankzij de grote inspanningen van het stadspersoneel, het stadsloket gewoon open vanaf 17 uur.

Oorspronkelijke bericht

Dit weekend is er ingebroken in het administratief centrum van stad Herentals. De inbrekers hebben het gebouw volledig doorzocht. De politie is een onderzoek gestart. 

De stadsdiensten kunnen door de diefstal niet openen op maandag. Mensen die een afspraak hebben op het stadsloket, worden gecontracteerd voor een nieuwe afspraak.