×

Herentals zet zijn inwoners op schema

Gepost op donderdag 20 januari 2022

‘Heb jij een medicatieschema?’ Dat is de basisvraag die de stad, onze huisartsen, apothekers en het AZ Herentals u stellen in de nieuwe campagne ‘Gemeente op schema’.

Als u dringende medische hulp nodig heeft, dan is een actueel medicatieschema een onmisbaar document om snelle en aangepaste zorg te krijgen. Zo weten artsen immers wat u inneemt en wat ze daarmee mogen combineren, of net niet. In een stresssituatie, zoals bij een opname op spoedgevallen, is het moeilijk om alles correct en volledig te herinneren. Daarom is het belangrijk om vooraf een medicatieschema op te stellen en dat altijd bij te hebben.

Hoe begint u hieraan?

Uw vaste huisarts en apotheker kunnen met u overlopen welke medicatie u neemt en u een medicatieschema bezorgen. Daarin staan niet alleen de voorgeschreven medicatie, met de dosis en tijdstip van inname, maar ook niet-voorgeschreven medicatie, zoals voedingssupplementen of vitamines.

Het is belangrijk dat u uw medicatieschema zowel door uw apotheker als huisarts laat bijwerken, ook wanneer u in het ziekenhuis opgenomen bent geweest. Zo blijft uw schema actueel en kunnen alle zorgverleners u de beste zorg bieden. Kent u trouwens de website www.mijngezondheid.be al? Daar vindt u op een beveiligde pagina al uw gezondheidsinformatie. Niet alleen ziet u daar uw covid-vaccinaties en -testen, ook uw voorschriften voor geneesmiddelen en uw medicatieschema worden daarin bewaard.