×

Herentals wil meer tuinstraten

Gepost op dinsdag 23 april 2024

Heel wat straten en voortuinen zijn erg verhard en hebben weinig groen, waardoor water niet goed kan infiltreren in de bodem en steden en dorpskernen opwarmen. Door voortuinen groener in te richten, vermijden we wateroverlast, maken we onze omgeving weerbaarder tegen warme zomerdagen en zorgen we voor meer biodiversiteit.

Het stadsbestuur van Herentals wil zijn straten daarom vergroenen en verblauwen en moedigt zijn inwoners aan om van hun straat een tuinstraat te maken. Tuinstraten zijn straten waar de buren samen aan de slag gaan om geveltuintjes aan te leggen, voortuinen te ontharden, plantvakken op te fleuren, bomen en bloembollen te planten of regenwatertonnen te plaatsen.

Het stadsbestuur ondersteunt de twee straten met de beste ideeën met 2.500 euro per straat. Het voorstel moet wel haalbaar en duurzaam zijn en passen binnen de visie van het stadsbestuur. Er kunnen ook alleen maar zaken gebeuren in de voortuinen van private eigendommen en alle buren moeten samen de handen uit de mouwen steken.

Straten die zich willen kandidaat stellen als tuinstraat kunnen tot 1 juni hun voorstel indienen.