×

Herentals verlengt titel FairTradeGemeente

Gepost op dinsdag 28 februari 2023

Herentals behaalt de hoogste score op de Fair-O-Meter en herbevestigt daarmee zijn titel als FairTradeGemeente. Herentals is daarmee een van de 90 Vlaamse FairtTradeGemeenten (op 200) met de hoogste A-score.

De Fair-O-Meter meet de inzet van gemeenten op het vlak van eerlijke handel en sociale en duurzame rechtvaardigheid op basis van 6 criteria:

  • een geëngageerd gemeentebestuur
  • deelnemende winkels en horeca
  • deelnemende scholen, bedrijven en organisaties
  • communicatie en media
  • trekkersgroep
  • lokale en duurzame voeding

Herentals behaalde op elk criterium de hoogste A-score (op een schaal van A tot E).

Dit toont aan dat Herentals zich blijft engageren voor eerlijke handel, onder de vorm van een eerlijk aankoopbeleid, verbindende partnerschappen, communicatie en sensibilisering. Dat is een resultaat om trots op te zijn! De campagne heeft na 19 jaar bewezen een sterke motor te zijn voor lokale dynamiek en samenwerking rond eerlijke handel en duurzaamheid. Hierdoor is het een stimulans geworden voor een sterk lokaal, duurzaam en mondiaal beleid.

 Het komende jaar maken we samen verder de omslag van FairTradeGemeente naar Faire Gemeente en vormen we een netwerk van Faire Gemeenten, Steden en Provincies waar Lokaal, Ecologisch en Fair denken én doen de norm is.

Elke actie, elk gebaar, groot of klein, het telt allemaal. Zo zetten we samen een stap richting een meer duurzame en eerlijke samenleving!