×

Herentals opent toeristisch seizoen op zaterdag 4 mei

Gepost op dinsdag 23 april 2024

Herentals opent het toeristisch seizoen van 2024 officieel op zaterdag 4 mei aan de Toeristentoren, op Hopper jeugdverblijf De Brink en aan De Waterral.

  • De Toeristentoren is gratis toegankelijk tussen 11 en 16 uur. Echte waaghalzen kunnen voor 3 euro onder deskundige begeleiding van de para's van Tielen met een death ride van de toren afdalen.

    Hier vertrekt ook “De Woeste Bergen van Baroes”, een nieuwe landschapswandeling voor kinderen. De officiële voorstelling van deze nieuwe wandeling vindt plaats om 12.30 uur.
     
  • Op De Brink maakt u kennis met het landschap van de Kempense Heuvelrug en wat de Oude Belgen daar allemaal uitspookten. Om 10 uur vertrekt hier onder begeleiding van een gids een wandeling door het fascinerende landschap van de Heuvelrug. Deze wandeling is gratis, maar schrijf wel in via www.herentals.be/opening-toeristisch-seizoen of bij de dienst toerisme (Grote Markt 35).

    Om 11 uur stelt Hopper Jeugdverblijf De Brink zijn mini shelters officieel voor bij een drankje. De mini shelters zijn de nieuwste overnachtingsmogelijkheid op het domein.

    Tussen 11 en 17 uur kan u ook deelnemen aan workshops speerwerpen, boogschieten en vuur maken, een eigen schildje beschilderen of een echte helm met zwaard komen passen.

    Uiteraard hoort bij dit alles een hapje en lokaal drankje op het gezellige terras.
     
  • De Waterral biedt tussen 11 en 16 uur gratis initiaties kajak en kano aan. Reserveren is niet nodig!

 

Verdere info over de opening van het toeristisch seizoen in Herentals is te vinden op deze website of bij de dienst toerisme op Grote Markt (Grote Markt 35).