×

Grote burgerbevraging peilt naar gedrag, participatie en tevredenheid

Gepost op dinsdag 28 februari 2023

Data, informatie en kennis zijn essentieel om (lokaal) beleid voor te bereiden en te ondersteunen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) biedt daarvoor verschillende lokale beleidsmonitoren aan, waaronder de Gemeente-Stadsmonitor. Die bevat meer dan 300 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld via een driejaarlijkse burgerbevraging. Dit voorjaar organiseert ABB opnieuw zo een burgerbevraging in alle Vlaamse steden en gemeenten.

Tussen eind maart en eind juni 2023 bevraagt het ABB in elke Vlaamse gemeente een representatieve groep inwoners tussen 17 en 85 jaar, overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). ABB peilt in deze bevraging naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van de inwoners over lokale beleidsthema’s. 

De eerste brief zal in de bus vallen op woensdag 22 maart. Een laatste herinnering is voorzien voor eind april. De medewerking van elke inwoner is cruciaal om tot betrouwbare en valide resultaten te komen. Wie vragen of opmerkingen heeft over dit initiatief, kan vanaf 22 maart terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn of via de mailbox van de burgerbevraging.

Vanaf januari 2024 staan de resultaten van dit grootschalig onderzoek op de vernieuwde website van de Gemeente-Stadsmonitor. Nu al kan u op de gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be terecht om de resultaten van de vorige edities van de burgerbevraging te raadplegen.