×

Fietszone in centrum Herentals en uitbreiding zone 30 in Wuytsbergen-Ekelen vanaf 1 juli

Gepost op dinsdag 18 juni 2024

Op maandag 1 juli verandert de verkeerssituatie in het stadscentrum. Het stadsbestuur voert dan op heel wat plaatsen een fietszone in. Dat betekent niet alleen dat de snelheid er overal beperkt is tot 30 kilometer per uur, maar ook dat autobestuurders fietsers daar niet mogen inhalen.

Een fietszone heeft heel wat voordelen. Het inhaalverbod van fietsers en de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur bevorderen de veiligheid van voetgangers en fietsers. De automobilist hoeft zich niet meer te haasten en kan in alle rust door het centrum rijden. Bovendien zorgt een minder snelle automobilist voor minder lawaai. Zo blijft het centrum bereikbaar en aangenaam voor iedereen, ook voor handelaars en voor mensen die moeilijker te been zijn.

De fietszone is vanaf 1 juli van kracht in grote delen van het stadscentrum en in bepaalde segmenten van de wijk Wuytsbergen-Ekelen. Het begin en einde van de fietszone worden duidelijk aangegeven. 

Vanaf 1 juli wordt ook de zone 30 uitgebreid in Wuytsbergen-Ekelen. De uitbreiding zorgt voor een duidelijk aaneengesloten gebied waarin dezelfde maximum snelheid geldt. Ze zorgt ook voor meer verkeersveiligheid in de wijk en voor een betere oversteekbaarheid voor fietsers en voetgangers.
Ook hier worden het begin en het einde van de zone 30 uiteraard duidelijk aangegeven.