×

Evenementen zorgen voor aangepaste verkeerssituaties

Gepost op dinsdag 26 april 2022

kOsh campus Scheppersstraat houdt opendeur op zaterdag 7 en zondag 8 mei. Op deze dagen geldt tussen 9 en 16 uur een parkeerverbod in de St.-Jansstraat (tussen de Herenthoutseweg en de Gildelaan) en in de Scheppersstraat (aan de rechterkant, komende van de Gildelaan.
Tussen 9 en 16 uur is er op zaterdag 7 en zondag 8 mei ook geen doorgaand verkeer mogelijk in de St.-Jansstraat (tussen de Herenthoutseweg en de Gildelaan).

Op zondag 8 mei is de noordkant van de Grote Markt van 8 tot 18 uur volledig afgesloten voor alle verkeer (uitgezonderd plaatselijk verkeer) voor een herdenkingstocht ter gelegenheid van de Bevrijding.

Van zaterdag 7 tot en met maandag 9 mei is het Meikermis in Morkhoven. Er geldt een stilstaan- en parkeerverbod in Dorp en op het dorpsplein van woensdag 4 mei, om 8 uur, tot en met dinsdag 10 mei, om 12 uur. Er is daar dan ook geen doorgaand verkeer mogelijk.

Omwille van Apérotime op vrijdag 13 mei is de Kerkstraat op vrijdag 13 mei van 18 tot 24 uur afgesloten voor alle verkeer. Op het kerkplein aan de Sint-Waldetrudiskerk geldt een stilstaan- en parkeerverbod van vrijdag 13 mei, om 8 uur, tot zaterdag 14 mei, om 6 uur.

Op zaterdag 14 mei 2022 wordt het fietspad van het Lantaarnpad (tussen de Nonnenstraat en het Helikopterpleintje) tussen 11 uur en 21 uur afgesloten voor fietsers en bromfietsen omwille van het schoolfeest van (W)onderwijs.

Voor het schoolfeest van vrije basisschool De Wegwijzer op zaterdag 14 mei is er van 9 uur tot 18.30 uur een stilstaan- en parkeerverbod in de Streepstraat (vanaf Dorp tot net achter de school, ter hoogte van Streepstraat nummer 4). Er is dan ook geen verkeer mogelijk in de Streepstraat (tussen Dorp en de Eusselsstraat).

En ook voor het kunstenfestival STORMloop gelden enkele aangepaste verkeersmaatregelen.

  • Er is een stilstaan- en parkeerverbod op de eerste en tweede rij parkeerplaatsen van de zuidkant van de Grote Markt tot maandag 6 juni, om 18 uur.
  • Er is een stilstaan- en parkeerverbod op de andere rijen parkeerplaatsen van de zuidkant van de Grote Markt (behalve de rij parkeerplaatsen voor mindervaliden aan de kant van de Kerkstraat):
    • tot en met zondag 8 mei, om 18 uur;
    • van zaterdag 14 mei, 8 uur, tot en met zondag 15 mei, om 22 uur;
    • van zaterdag 21 mei, om 8, uur tot en met maandag 6 juni, om 18 uur.
  • Er is een stilstaan- en parkeerverbod op het kerkplein aan de Sint-Waldetrudiskerk op zaterdag 7 mei, van 11 uur tot 13 uur.
  • Er is een stilstaan- en parkeerverbod in de Nederrij (tussen de brug over de Kleine Nete en kasteel Le paige) op zaterdag 7 mei, van 11 uur tot 13 uur.
  • Er is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Kerkstraat op zaterdag 7 mei 2022, van 11 tot 13 uur.