×

De Lijn rijdt weer langs Stadspoortstraat

Gepost op dinsdag 7 mei 2024

Omdat de elektrische bussen van De Lijn hoger zijn dan 3,20 meter was De Lijn verplicht de route via de Stadspoortstraat te verlaten. De lijnen die hier reden (lijnen 32b Leuven–Herentals, 511 Mechelen–Heist-o/d-Berg–Herentals, 223 Hulshout–Herentals, 541 Westerlo–Herentals en 544 Herentals–Tongelsbos) rijden sinds 1 mei 2024 via de Augustijnenlaan naar het station.

Omdat de omgeving van Kleerroos en Ernest Claesstraat dan zonder bediening valt, hebben we samen met De Lijn naar een alternatief gezocht en testritten uitgevoerd. Vanaf 13 mei 2024 zullen de bussen via de Stadspoortstraat–Boerenkrijglaan–Zavelstraat–Hellekensstraat–Augustijnenlaan richting station rijden en via de Augustijnenlaan–Hondsberg–Boerenkrijglaan–Stadspoortstraat staduitwaarts rijden.

Op die manier wordt de halte aan de Ernest Claesstraat toch nog bediend en is de wandelafstand voor de afgeschafte halte aan de Kerkstraat niet zo groot.

Om deze route voor de bussen te verwezenlijken, heeft de stad een aantal bomen moeten snoeien en zal de stad een aantal parkeerverboden moeten instellen in deze straten.

Deze omleiding zal gevolgd worden tot en met 30 juni 2024. Daarna rijden de bussen altijd via de Augustijnenlaan. Op 1 juli 2024 wordt immers het flexvervoer ingevoerd in Herentals en kunnen de reizigers van de haltes Ernest Claesstraat en Kerkstraat de flexbus reserveren.