×

De KOERSbus komt naar Herentals!

Gepost op dinsdag 6 juli 2021

Op woensdag 14 juli houdt de KOERSbus halt op de Grote Markt in Herentals. Dit imposante wielermuseum-op-wielen is helemaal ingericht in het teken van het wereldkampioenschap wielrennen dat in september in Vlaanderen plaatsvindt.

De KOERSbus brengt de geschiedenis van het WK, de (Belgische) wereldkampioenen en de Belgische WK-gaststeden. Zo kunt u zich laten verrassen door tekst, video en opvallende collectiestukken zoals koersfietsen, truien en memorabilia. De KOERSbus is gratis te bezoeken van 10 tot 13.30 uur. De bus is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk en er is ook een zoektocht voor kinderen in verwerkt.

Bovendien krijgt de KOERSbus dit jaar een Rik Van Looy-tintje. De organisatie 'Les Amis de Paris-Roubaix' en het stadsbestuur maken van de gelegenheid gebruik om op 14 juli een huldiging te houden voor onze Keizer van Herentals.

Wilt u meer lezen over Rik Van Looy? Sinds 28 juni kunt u voor 7,5 euro ‘t Is Rik – Hommage aan de Keizer kopen aan de balie van de dienst toerisme en cultuur (Grote Markt 35) en bij Café Sportlokaal Druyts (Grote Markt 30). Dit collector’s item ter ere van Rik Van Looy bevat artikels, columns en uniek beeldmateriaal, zorgvuldig samengesteld door Bart Lamers en Thijs Delrue en vormgegeven door Jules Van Loven. Centraal daarbij staat het belang van Rik Van Looy voor het collectieve geheugen van onze stad.