×

Buurtbus heeft een hart voor buren en buurten

Gepost op dinsdag 18 juli 2023

De nieuwe buurtbus komt eraan! De appelblauw-zeegroene truck valt ongetwijfeld op in het straatbeeld en wil een frisse, leuke wind door Herentals laten waaien met extra aandacht voor Noorderwijk en Morkhoven.

De buurtbus is een mobiele ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Hij trekt erop uit in verschillende wijken en straten om samen-zijn en ontmoeting tussen buren en buurten te creëren. De buurtbus staat gelijk aan ontmoeting, verbinding, een fijne sfeer en een hart voor buren en buurten!

De buurtbus is het resultaat van de samenwerking tussen de stedelijke dienst gelijke kansen en preventie en de lokale dienstencentra Convent2 en Het Pomphuis en gefinancierd door de provincie Antwerpen. Inwoners van kleinere dorpen en gehuchten zien al enkele jaren hoe buurtwinkels en cafés wegtrekken en dienstverlening verdwijnt. Vanuit haar dorpenbeleid zoekt de provincie Antwerpen samen met de inwoners en de lokale besturen naar duurzame oplossingen. In Morkhoven investeert de provincie 100.000 euro in de oprichting van een mobiel dorpspunt. De keuze hiervoor is een creatief antwoord om meer mensen te bereiken, want ontmoeting zorgt voor veerkracht.

De buurtbus staat deze zomer op enkele Herentalse evenementen en toert vanaf dit najaar door de wijken.