×

Bouwwerken bedrijven gestart op nieuwe bedrijvenzone Laarstraat

Gepost op dinsdag 23 april 2024
Bedrijven zorgen op termijn voor minstens 76 jobs

Op vraag van het stadsbestuur verwierf IOK de nodige gronden om een uitbreiding met 1,3 ha van de bestaande bedrijvenzone Laarstraat te realiseren. De nieuwe bedrijvenzone biedt een variatie aan percelen, goed voor de vestiging van 6 bedrijven.

Na het verkrijgen van de nodige omgevingsvergunning voor de infrastructuurwerken, de uitvoering van het archeologisch booronderzoek en het doorlopen van de aanbestedingsprocedure, kon medio 2022 gestart worden met de effectieve werken. In nauwe samenwerking met het stadsbestuur rondde IOK in het voorjaar van 2023 de werken af.

Met de oplevering kwam een bijkomend aanbod van ongeveer 1,3 ha aan de Laarstraat, een zijstraat van de Morkhovenseweg, om te investeren en voor het verankeren van (zonevreemde) bedrijven en arbeidsplaatsen in Herentals. De bedrijvenzone biedt een variatie aan percelen aan, doch niet groter dan 3.000 m².

Grote vraag vanuit lokale ondernemers

Dat Herentals een ondernemende gemeente is, getuigt de snelle invulling van de bedrijvenzone. In aanloop van de effectieve uitgifte van de bouwrijpe bedrijfspercelen vonden bij aanvang een zestal bedrijven hun plaats op de nieuwe zone en werd de bedrijvenzone al volledig toegewezen voordat de infrastructuurwerken beëindigd werden.

  • Fransen Bezettingswerken
  • Jens Michielsen (installatie en onderhoud technische installaties)
  • Willekens Tijl (interieurbouw)
  • Van Rompaey Jonas (HVAC, sanitair)
  • GCM Construct (industriële constructiewerken)
  • Fuchs Construct (dakwerken, lekdetectie en kraanverhuur)

Duurzaam bedrijventerrein en kwaliteitsvolle uitstraling

Samen met het stadsbestuur trekt IOK volledig de kar van de duurzame inrichting van het bedrijventerrein. Uitgangspunten zijn hierbij zuinig ruimtegebruik door de aaneengesloten bebouwing en bouwen in de hoogte, bundelen van de inritten en aandacht voor de architecturale kwaliteit van de gebouwen.  

Daarnaast wordt binnen het nieuwe bedrijventerrein door de bedrijven integraal ingezet op infiltratie van het regenwater en werd de zone zonder gasaansluiting uitgerust.