×

Boekvoorstelling “Gered door de boomkikker”

Gepost op dinsdag 6 december 2022

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

Op dinsdag 13 december, om 19 uur, haalt Campina Energie Ignace Schops naar De Kapel (Wolstraat 27) voor de voorstelling van zijn boek “Gered door de boomkikker”.
Schops is een Vlaams natuur- en milieubeschermer die internationaal actief is, deskundige op het gebied van herpetologie, biodiversiteit en landschapszorg en bezieler van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Aan de hand van het succesverhaal van beschermde natuur in binnen- en buitenland vertelt “Gered door de boomkikker” hoe industrie, landbouw, politiek en lokale en globale economie elkaar kunnen versterken en hoe we samen voor een echte omwenteling en een gezonde wereld kunnen zorgen.
Dit boek ontdekt wat we kunnen doen om het tij te keren, en biedt een vernieuwende blik op onze afhankelijkheid van de natuur voor een gezonde samenleving. Het is de weg naar een grote toekomst, als we maar dapper genoeg zijn om de stap te zetten.