×

Bewonersvergadering Sint-Jobsstraat

Gepost op maandag 29 maart 2021

De stad wil van het eerste deel van de Sint-Jobsstraat (van huisnummer 3 tot 57) een fietsstraat maken. Dat is een straat waar auto's welkom zijn, maar waar ze geen fietsers mogen voorbijsteken. Er komt ook een gescheiden rioleringsstelsel.

Op dinsdag 13 april organiseerde de stad een online bewonersvergadering voor de inwoners van de Sint-Jobsstraat. Tijdens de bewonersvergadering legden het studiebureau en de aannemer de planning en de uitvoering uit. Er was ook een adviseur aanwezig voor de afkoppeling van de riolering. U kunt de presentatie van die avond hier vinden.

Planning

  • De werken starten in de week van 26 april.
  • De nutsmaatschappijen beginnen op 3 mei.
  • Na de nutsmaatschappijen start de aannemer met de aanleg van de riolering.

Afvalophaling

  • In de richting van de Augustijnenlaan is er een ophaalpunt op het trottoir bij het begin van de wandelweg naar de Begijnenvest. Als daar geen plaats is, kunt u afval aan de overkant plaatsen, waar het trottoir ook breed is. De afvalophalers kunnen dan in de Sint-Jobsstraat rijden zonder het verkeer op de rotonde te hinderen.

  • Aan de Hellekensstraat is er een ophaalplaats op de berm tussen het fietspad en de rijbaan. U mag uw containers gedeeltelijk op straat zetten, want de straat is toch afgesloten. Als daar geen plaats is, kunt uw afval iets voorbij de Hellekensstrat op de berm zetten. Daar is geen berm, en geen werf.