×

#BakeWithLove: geld inzamelen voor onderzoek naar Alzheimer

Gepost op dinsdag 29 augustus 2023

Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september, lanceert Stop Alzheimer, de Stichting Alzheimer Onderzoek, de campagne #bakewithlove.

De #BakeWithLove-campagne is een manier om banden te smeden met onze ouderen, waarbij een moment van samenhorigheid in de keuken centraal staat. Net als bij andere activiteiten zorgt koken immers voor een ritme in ons dagelijks leven en helpt het om het functionele geheugen van patiënten in stand te houden. Het gebruik van een recept, het geven van een taak en precieze instructies aan patiënten over wat ze moeten doen, helpt de patiënten hun vaardigheden op peil te houden.

Op deze manier stimuleert het #BakeWithLove-initiatief interactie en vergroot het de zelfwaardering. Het is een initiatief dat zowel patiënten als toekomstige generaties ten goede komt, want aan het einde van de ateliers worden de creaties verkocht ten voordele van Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen, genezen en behandelen van de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie.

Of het nu gaat om koekjes, cake, taart of muffins, u kunt uw eigen gebak maken, alleen of met anderen. Verkoop ze vervolgens aan vrienden en familie; elke verkoop telt! Tot slot kan u de winst doneren op rekening BE83 0017 5620 5915 op naam van de Stichting Alzheimer Onderzoek (mededeling cupcakes 2023).