×

Aangepaste verkeerssituaties

Gepost op dinsdag 28 maart 2023

Buurtfeest Wittenberg

Op zaterdag 1 april organiseren de bewoners van Wittenberg een buurtfeest. Hierdoor is er geen verkeer mogelijk op het einde van Wittenberg, van zaterdag 1 april 2023 om 17 uur tot en met zondag 2 april 2023 om 2 uur.

 

Lenteshopping en Spel van de Roetaert

Op zaterdag 1 en zondag 2 april organiseert Handelshart Herentals zijn jaarlijkse Lenteshopping in het kernwinkelgebied. Op zondag 1 april vindt op de Grote Markt bovendien het Spel van de Roetaert plaats.

De Zandstraat is daardoor autovrij van vrijdag 31 maart, 9 uur, tot en met zondag 2 april, 20 uur.

Van zaterdag 1 april, om 8 uur, tot en met zondag 2 april, 20 uur, is er ook geen autoverkeer mogelijk in Bovenrij, Kerkstraat (tussen parkeerterrein Sint-Waldetrudiskerk en Grote Markt), Grote Markt en Hofkwartier.

In de Paepestraat, Nonnenstraat, Lantaarnpad, Kloosterstraat, Koppelandstraat en Wasserijstraat wordt de enkelrichting opgeheven.

 

Wolfstee onderbroken

Van 3 tot en met 16 april is de doorgang van Wolfstee onderbroken ter hoogte van de spoorwegbrug. Er wordt in beide richtingen een omleiding voorzien, ook voor fietsers.

 

Paaskermis

Van woensdag 5 april, om 7 uur, tot en met donderdag 13 april, 12 uur, is er door de Paaskermis geen verkeer mogelijk op de Grote Markt. De enkelrichting wordt tijdens deze periode ook opgeheven in Kloosterstraat, Koppelandstraat (tussen Nonnenstraat en Grote Markt) en Zandstraat (tussen Collegestraat en Grote Markt). In het Hofkwartier is alleen plaatselijk verkeer toegestaan.