×

Aangepaste verkeerssituaties

Gepost op dinsdag 29 augustus 2023
  • Op zaterdag 2 september organiseren de bewoners van de Veldstraat een straatfeest. Hierdoor is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk van 14 tot 23 uur.
     
  • Op zaterdag 2 september vindt de Grote Kunstparade plaats. De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans verhuizen dan in stoet van respectievelijk de Markgravenstraat en de Hikstraat naar hun nieuwe stek in de kunstencampus aan de Molenvest. Hierdoor is er tussen 13 en 18 uur geen verkeer mogelijk op de Molenvest, in de richting van de Zandstraat, tussen Gildelaan en Wasserijstraat. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod.
     
  • Op zaterdag 2 september organiseren de bewoners van Driesbos, Varendries en de Kijningestraat een straatfeest. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk op het laatste deel van Driesbos (vanaf zijweg Driesbos tot einde straat) van zaterdag 2 september 2023, om 14 uur, tot en met zondag 3 september 2023, om 1 uur.
     
  • Op zondag 3 september vindt er een trottoirverkoop plaats op de Molenvest. Hierdoor geldt er van 9 tot 17 uur een stilstaan- en parkeerverbod aan de beide kanten van de rijbaan, in de richting van de Gildelaan. Tussen 10 en 17 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk.
     
  • Op zaterdag 9 september viert Brandweer Herentals zijn 200ste verjaardag op de Grote Markt. Hierdoor is er op de Grote Markt en in het Hofkwartier geen verkeer mogelijk tussen 6 en 22 uur.

    De enkelrichting in de Koppelandstraat (tussen Nonnenstraat en Koppelandstraat 9), Zandstraat (tussen Collegestraat en Grote Markt) en Kloosterstraat wordt dan opgeheven.

    Er geldt een stilstaan- en parkeerverbod
    - van vrijdag 8 september, om 14 uur, tot en met zaterdag 9 september, om 22 uur, op de noordkant van de Grote Markt;
    - op zaterdag 9 september, van 6 tot 22 uur, op de zuidkant van de Grote Markt, op zes parkeerplaatsen op parkeerterrein Stadspark, op de linkerkant van het parkeerterrein van de Sint-Waldetrudiskerk en op het parkeerterrein aan het administratief centrum.