×

50 jaar lokale dienstencentra

Gepost op dinsdag 16 mei 2023

De lokale dienstencentra (LDC) - dat zijn ontmoetingsplekken met tal van activiteiten waar iedereen welkom is - bestaan 50 jaar. Ze zijn van onschatbare waarde voor het sociale weefsel in onze steden en gemeenten en vormen een uitstekend wapen tegen vereenzaming. Toch weet niet iedereen wat ze zijn en wat ze doen. Daarom lanceert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) de campagne ‘Lokale Dienstencentra: mijn warme thuis’. Bekende Vlamingen Joris Hessels en Lien Van de Kelder ondersteunen de campagne.

 Vlaanderen telt 308 erkende lokale dienstencentra. Ieder LDC organiseert een resem aan activiteiten, afgestemd op de noden van de buurt. Dat gaat van het aanbieden van maaltijden tot vorming over het gebruik van de smartphone of een petanquetornooi. De LDC’s zijn ook een prima instrument om zorg- en ondersteuningsnoden te ontdekken. Mensen ontmoeten mekaar en medewerkers hebben er voelsprieten en een zeer breed netwerk om te zien hoe het met iemand gaat en of er hulp nodig is.

Herentals heeft twee LDC’s: Convent2 in het centrum en Het Pomphuis in Morkhoven.

In Convent2 kan u alle (werk)dagen terecht voor ontmoeting, ontspanning, vorming of creatief-zijn. Convent2 heeft ook een beweegruimte en op dinsdag en donderdag is er een buurtrestaurant.

De cafetaria van Het Pomphuis is van dinsdag tot vrijdag geopend van 13 uur tot 16.30 uur.