×

5 boeiende najaarslezingen bij Bib Neteland

Gepost op maandag 4 september 2023

Dit najaar organiseert Bib Neteland vijf boeiende lezingen, telkens in een andere Netelandgemeente.

De reeks wordt afgetrapt op dinsdag 19 september, om 20 uur, in Feestzaal Boekelheem in Olen. Coach en spreker Hilde Mariën deelt waardevolle inzichten over “Stress, veerkracht, burn-out en bore-out”. Haar praktische tips leren veerkracht op te bouwen en breinvriendelijk te leven en te werken. Deze lezing kan u ook bijwonen via een live stream.

Op dinsdag 3 oktober is Marlies Van Wemmel te gast in de bibliotheek van Herentals. Marlies besloot om in 2022 een uitdaging aan te gaan: een jaar lang niks nieuws kopen. Ze doopte het project #Niksnieuwjaar. Het werd een boeiend jaar vol avonturen en zoektochten, maar ook een jaar van loslaten en leren leven in een compleet nieuwe en verhelderende mindset. Marlies is nu klaar om haar verhaal te vertellen en mensen te inspireren.

In de bibliotheek van Herenthout bekijkt Willy Boghe op donderdag 26 oktober WO II door de ogen van een minderjarige soldaat. Aan de hand van het oorlogsdagboek van zijn vader Louis vertelt Willy het aangrijpende verhaal van de mobilisatie en deportatie van een jonge boerenzoon.

Dr. Erna Claes, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en de cognitieve gedragswetenschappen, vertelt op vrijdag 10 november in de bibliotheek van Grobbendonk over “De sandwichgeneratie”, over het bewaren van de balans tussen zorgen voor anderen en zorgen voor uzelf.

Psycholoog en journalist Leslie Hodge sluit de reeks af op dinsdag 5 december in de cafetaria van Thomas More in Vorselaar. De auteur van het indrukwekkend boek “Eenzaam tussen mensen” onderzoekt in deze lezing wat eenzaamheid betekent voor ons en onze gezondheid en onthult welke elementen deze eenzaamheid in stand houden.

Een lezing bijwonen, kost 5 euro. Houders van een UiTPAS met kansentarief betalen 1 euro. Gratis voor studenten en leerkrachten op vertoon van studenten- of lerarenkaart.

Inschrijven kan online of aan de balie van de bibliotheek.