Alerte bezoeker en redders voorkomen erger bij ongeval

Gepost op maandag 18 juli 2022

Op maandagavond 18 juli kwam een minderjarige badgast rond 18 uur in de problemen in het recreatiebad van het Netepark. Een alerte bezoeker kon snel reageren, waarna de redders onmiddellijk het kind hebben kunnen reanimeren. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar is ondertussen buiten levensgevaar en weer bij bewustzijn. Dankzij de adequate tussenkomst van de redders werd erger voorkomen.

Om de redders en de hulpdiensten niet te hinderen, werden de zwembaden voor de rest van de avond eerst volledig en daarna gedeeltelijk gesloten. Alle betrokkenen kunnen rekenen op bijstand van slachtofferhulp.

Het Netepark en stad Herentals willen niet alleen de alerte bezoeker en de redders bedanken voor hun snelle en adequate tussenkomst, maar ook alle bezoekers voor hun begrip en sereniteit. Daarnaast willen we bezoekers vragen om de geldende richtlijnen in het recreatiepark te allen tijde te volgen.

Alle zwembaden kunnen op dinsdag 19 juli weer openen. De openingsuren en richtlijnen vindt u op de website van het Netepark.