×

Gratis digitale hulp in digipunt Het Pomphuis

Gepost op dinsdag 16 april 2024

Wie moeite ondervindt met het aanmelden bij Itsme, het gebruik van de app van De Lijn of het verzenden van e-mails kan terecht in een digipunt voor gratis hulp bij allerlei digitale problemen.

Er is een digipunt in de bibliotheek van Herentals, op donderdag van 14.30 uur tot 16. 30 uur en in ’t Peeseeke in de Campus Spiegelfabriek (Lierseweg 132), van maandag tot donderdag van 13 tot 17 uur en op vrijdag van 10 tot 12 uur.

Op 24 april opent ook een digipunt in lokaal dienstencentrum Het Pomphuis in het Dorpshuis van Morkhoven (Dorp 12). Die dag is iedereen welkom tussen 13 en 19 uur om het digipunt feestelijk te lanceren. Van nostalgische videogames en een workshop foto’s bewerken en beheren tot een wandeltocht met behulp van de smartphone: er is voor elk wat wils! Geduldige digihelpers zijn die dag ook aanwezig om te helpen met allerlei vragen over smartphones, computers of tablets.

Daarna kan u vanaf 8 mei elke woensdagnamiddag, tussen 14 en 16 uur, gratis terecht in lokaal dienstencentrum Het Pomphuis met alle digitale vragen. Een afspraak maken is niet nodig. U mag uw eigen toestel meebrengen of gebruik maken van de openbare computers met internet.

Word een digihelper!

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gedurende 2 tot 3 uur per week een digipunt willen ondersteunen. U hoeft geen digitale expert te zijn: basiskennis en geduld zijn het belangrijkst. Wij zorgen voor een warme ontvangst, het contact met andere digihelpers en ondersteuning.

Interesse om digihelper te worden of heeft u nog vragen? Contacteer Marie Kennis (marie.kennis@regioneteland.be, 0492-29 10 48) of Anke Liekens (anke.liekens@regioneteland.be, 0493-40 98 78).